Site-uri de prezentare

Un site de prezentare trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

  • Din punct de vedere tehnic: sa fie functional, sa fie in ton cu tendintele actuale de web design, sa se incarce rapid si corect inclusiv pe dispozitivele mobile.
  • Din punct de vedere al continutului: informatiile sa fie usor de gasit, usor de inteles si suficient de clare si de consistente astfel incat sa atraga vizitatorii sa le citeasca.
  • Din punct de vedere al optimizarii SEO: sa apara pe prima pagina in rezultatele motoarelor de cautare, adica sa se poata gasi usor dupa anumite cuvinte cheie.

Desi aceste cerinte sunt universal valabile, un site se poate compara cu un organism viu, care in permanenta are nevoie sa se adapteze la schimbarile prin care trece organzatia sau persoana pe care o reprezinta, schimbarilor si actualizarile algortimilor Google si ale celorlalte motoare de cautare si mai ales schimbarile prin care trece inclusiv publicul caruia i se adreseaza site-ul.

De aceea, livrarea site-urilor “la cheie” reprezinta o oferta care trebuie sa ridice oricarui client semne de intrebare. In general, un site are nevoie de ajustari ulterioare. Un exemplu simplu il reprezinta o pagina in plus de veti avea nevoie dupa ce vizitatorii manifesta un interes aparte pentru un anumit subiect sau un buton de newsletter pe care nu l-ati solicitat initial.

Experienta noastra indelungata in acest domeniu ne-a invatat ca lucrul la un website nu se termina aproape niciodata, desi volumul de munca va fi mai scazut in timp. In consecinta, abordarea noastra este putin diferita de cea a concurentei. Din aceste motive, majoritatea contractelor care includ website-uri sunt tratate de Pixelarium asemănător cu cele de întreţinere a unei reţele de computere. Suntem partizanii relaţiilor pe termen lung.

Cu toate ca serviciile noastre sunt destul de diverse, majoritatea solicitărilor venite de la clienţii noştri implică într-un fel sau altul unul sau mai multe website-uri. Fie ca ni se solicita realizarea unui website pornind de la zero, fie că ni se solicită doar managementul proiectului sau ni se cere să adăugăm caracteristici unor website-uri gata făcute, putem livra toate aceste servicii si nu numai.

Ce este necesar pentru un site de prezentare

In primul rand pentru a crea un site de prezentare care sa exprime imaginea pe care care doriti sa o transmiteti este nevoie ca echipa de programatori sa inteleaga foarte bine modelul dumneavoastra de business, particularitatile afacerii dumneavoastra, avantajele dumneavoastra fata de concurenta, cat si publicul-tinta caruia i se adreseaza produsele sau serviciile dumneavoastra.

In acest sens, ne sunt de ajutor toate materialele pe care le-ati folosit de-a lungul timpului pentru a ajunge la potentiali clienti (flyere, brosuri, mape de presa etc.). Daca proiectul dumneavoastra este unul suficient de tanar incat sa nu beneficieze de astfel de materiale, putem sa va ajutam sa le creati.

Dupa ce toate cele de mai sus sunt lamurite, colaboarea propriu-zisa de abia atunci incepe. Urmeaza multe consultari si ajustari in ceea ce priveste informatia si imaginea transmisa in site.

Cat costa un site de prezentare

Pentru a putea da un pret este nevoie sa stim totul despre proiectul dumneavoastra. Un site web, chiar daca pare mai mult un produs, este, de fapt, un serviciu customizat pentru fiecare client in parte. Echipa Pixelarium nu livreaza site-uri la cheie din mai multe motive:

  • ne dorim ca fiecare site pe care il realizam sa fie exact ceea ce isi doreste cel care il comanda. De aceea nu vrem sa lucram pe sabloane;
  • un site are nevoie de modificari, revizuiri sau actualizari pentru a putea tine pasul cu modificarile integului sistem web;
  • sabloanele folosesc informatii si imagini care se afla in general sub legea drepturilor de autor, ceea ce inseamna ca, indiferent de specificul afacerii dumneavoastra, sunteti obligati sa respectati o structura fixa (culori, dimensiuni, imagini si asezare in pagina) pentru ca totul sa arate unitar si coerent.

Ca urmare, este dificil sa dam o plaja de pret universal valabila insa va putem spune ca un site de prezentare este mai ieftin decat un magazin online si nu ar trebui sa depaseasca in general pragul de 1500-2000 euro.

In cat timp se face un site de prezentare?

Un site de prezentare este cea mai simpla forma a oricarui site web. De aceea costa mai putin si se realizeaza mai repede decat alte aplicatii web.

Timpul de realizare a unui site de prezentare se calculeaza de la momentul in care structura si continutul site-ului sunt hotarate si agreate de ambele parti. Din acest moment, in general, pentru un site care nu va depasi 50 de pagini, timpul de realizare nu ar trebui sa depaseasca 14 zile lucratoare, incluzand micile ajustari venite odata cu aprobarea versiunilor de lucru intermediare ale site-ului de prezentare.

Bineinteles ca pe parcursul dezvoltarii site-ului veti putea vedea intregul proces de construire a site-ului dumneavoastra de prezentare si veti putea solicita modificari pe parcurs in cazul in care este nevoie.

Contact

  • contact [at] pixelarium [dot] ro
  • +40.722.653.775

Newsletter

Inscrie-te la newsletter pentru a primi noutatile.